Търсенето на нови коли определено расте и те са все по-достъпни. На пазара ще откриете изключително разнообразие от марки и със сигурност ще можете да подберете най-точният автомобил за вашите нужди. Освен повишено търсене за класически модели с двигатели тип бензин или дизел, има увеличаване на търсенето и за по-малко разпространени модели като електрически и хибрид. Също се вижда и по-голямо търсене както за класически марки, така и за по-специфични и оригинални такива.

Новите коли вече изискват и все по-достъпен бюджет. Не е задължително да имате всичките пари наведнъж сега. Можете да се възползвате от разнообразни опции за лизинг. Така същевременно ще си осигурите качествен автомобил и няма да е нужно да инвестирате голяма сума пари веднага. А освен това при новите коли ще спестите и от начални разходи за задължителни ремонти и смяна на части на вече употребявани автомобили, като например смяна на масло и филтри или ангренажен ремък.

Търсенето на нови коли расте

Източник на изображение: pexels.com

Как да си избера нова кола?

За начало трябва да прецените какво задвижване е най-подходящо за вас. Това зависи от разхода, който искате да имате за колата, когато вече я притежавате и шофирате. Ако например нямате много голям среден месечен преход, то тогава бензинов двигател е добра опция. За него първоначалната инвестиция е по-малка, тъй като цялостната цена на модели с такъв е, но пък после имате по-голям разход при шофиране. Затова при повече каране можете да изберете дизел с малко по-голяма начална инвестиция и по-добър разход после. А можете да заложите и на електрически модел или на хибрид. При тях ще имате максимално малък разход, но пък освен началната инвестиция трябва да имате предвид, че ще са ви нужни зарядни станции вместо бензиностанции, които не са достатъчно разпространени във всички дестинации.

Другото много важно при избора на нова кола е да прецените достатъчно добра ли е за вас нейната степен на сигурност. Новите коли са стандартно по-сигурни от използваните. Но трябва да прегледате и краш тестовете на различните модели, измежду които се чудите. Съответно е нужно да проверите броя на въздушните възглавници и колко добре работят те, както и наличността на различни други екстри, важни за вас, като например опция за следене на сляпа зона, такава за контролиране на движението назад или възможност за спиране при засичане на препятствие. И определено не на последно място е важно да оцените функционалността на колата спрямо вашите нужди. В случай, че най-често пътувате сами, може да имате нужда от малка кола, която лесно се паркира навсякъде в града. Ако пък купувате кола за семейство с две деца, то тогава може да ви е нужен голям багажник и по-голям модел, който е функционален за всякакви пътувания. Може и например да ви се налагат чести пътувания в планински райони и тогава да искате да заложите на по-висока кола или такава, която е 4х4.

Какви нови коли мога да избера на лизинг и с какви опции за изплащане?

Вариантите на опции за автомобили с лизинг са много разнообразни. Можете да изберете всякакъв тип двигател, като не само бензин, газ или дизел, но и електрически, хибрид, метан и още. Освен това са налични и всякакви видове автомобили, като например ван, пикап, седан, форгон и други. Възможностите за всички видове скоростни кутии също са покрити, както и видовете задвижване. Ако искате да разгледате лесно всички варианти според вашия бюджет и да ги сравните бързо, можете да прегледате тези възможности за нови коли на лизинг.

За новите коли също можете да сте сигурни, че няма как да са удряни или да имат скрити повреди, в които ще трябва да инвестирате още. Така че реално по-голямата ви инвестиция на пръв поглед може да се окаже и не толкова голяма, особено ако я разсрочите във времето спрямо вашите нужди. Изборът за колко във времето също е ваш. Можете да искате да изплатите новата си кола само за една година, но пък имате възможност да изберете и 3, 4 или повече години. Освен това вашата първа вноска също е по ваш избор. Най-вероятно ще са нужни поне 10% от цената за начало, но ако искате можете да изберете и по-голяма част от сумата. Имате възможност да прецените и каква е най-точната за вас опция за ДДС. Можете да го разсрочите или заплатите авансово, а можете и да изберете то да е финансирано.