Точно в средата на преходния период от зимни към летни гуми, Michelin представи новото си поколение летни гуми, предназначени да предоставят висока производителност през целия си жизнен цикъл.

Това са Michelin Pilot Sport 5, предназначени за спортни автомобили и високопроизводителни седани и Мишелин гуми Primacy 4 +, предназначени за ежедневни пътувания из града и до работното място или за дълги пътувания за седани и SUV.

Pilot Spot 5 и Primacy 4 + - новите предложения на Michelin за лятото

Източник снимка: diana-ltd.com

Michelin Pilot Sport 5 – високо ефективни летни гуми за спортни автомобили и седани

Наследник на многократно награждаваните Pilot Sport 4, новите Pilot Sport 5 са проектирани да предлагат отлична комбинация от спортни характеристики и дълготрайност. 

И това се потвърждава от проведените тестове, които определят новото лятно предложение на Мишлен гуми като най-добре представилите се летни гуми в своята категория по отношение на пробег и поддържане на висока производителност.

Сред  характеристиките, които отличават Michelin Pilot Sport 5 от всички останали модели от спортния клас гуми са високата им прецизност при шофиране, както и отзивчивостта им при завиване, които са гарантирани от  технологията Dynamic Response, с която новата гума разполага.

Хибридният, арамиден и найлонов слой, който обвива цялата структура гумата пък осигурява оптимално входящо предаване, което допълнително засилва комфорта и удоволствието от шофирането.

Pilot Sport 5 също така осигурява високо сцепление и отлична спирачна ефективност както на сухи, така и на мокра пътна настилка. Това е възможно благодарение на технологията Dual Sport Tread Design. 

Тази технология предлага по-добра производителност както на мокро, благодарение на по-широките канали на протектора и на по-голямото разстояние между грайферите, така и на сухо, благодарение на блоковете с оптимизирана твърдост от външната страна на протектора.

Не е за подценяване и външният вид на Michelin Pilot Sport 5, който грабва окото с изчистен дизайн и текстура, която напомня на гладко, луксозно черно кадифе.

Michelin Pilot Sport 5 се предлага от пролетта на 2022 – ра в 50 различни размера от 17 до 21 инча.

Primacy 4+ – отличен избор за хора, които търсят високо ниво на сцепление и дълготрайност на летните гуми

Michelin Primacy 4+ се отличават с подобрени характеристики при шофиране и спиране на мокро, предлагайки още по-голяма безопасност, производителност и по-дълъг живот на гумата. 

Pilot Spot 5 и Primacy 4 + - новите предложения на Michelin за лятото

Източник снимка: diana-ltd.com

Производителността на новото предложение на Мишелин е в резултат от поредица от няколко технологии, дефинирани от френския производител като Michelin EverGrip. 

Те включват наред с всичко останало и иновативния протектор Bi – Compound, който съчетава два слоя гума с различна твърдост, поставени един под друг, така че да се компенсира намаляването на протектора, като същевременно се поддържа висока ефективност при спиране на мокро дори и когато протекторът на гумата е износен.

Сред изключителните спецификации, които характеризират Primacy 4+ е и технологията MaxTouch (технология, която се споделят с Pilot Sport 5), благодарение на която гумата има по-голям контакт с пътната настилка, което ѝ осигурява още по-добро сцепление.

Новият модел Primacy 4 + за момента се предлага в 82 размера в диапазона 16 – 19 инча, но от Мишелин съобщават, че допълнителни размери ще бъдат представени по-късно през годината, като се окачва моделът да се предлага в 121 размера в диапазона 16 – 21 инча.

Още горещи предложения за лято 2022

В допълнение към двата нови модела автомобилни гуми – Pilot Sport 5 и Мишелин гуми Primacy 4 + през април френския производител представи и второто си поколение всесезонни гуми Crossclimate – Pilot Sport EV – за електрически спортни автомобили и E.Primacy – за електрически и хибридни автомобили.

Към летните си предложения Michelin добавя още новия модел всесезонни гуми за кемпери CrossClimate Camping, както и три нови модела летни гуми за мотоциклети – Road 6 (предназначени за Sport Touring мотори), Starcross 6 – гуми за офроуд състезания и City Extra – предназначени за малки мотори и скутери.

А ние с нетърпение очакваме новите предложения на Мишелин зимни гуми , тъй като сме сигурни, че френският гигант ще ни изненада както винаги с нещо приятно.