Стане ли дума за тенденции при банските костюми, хиляди експерти, влогъри и инфлуенсъри се включват да разкажат кои модели бански за жени ще са най-актуални.

Тенденциите при банските за мъже обаче някак си са неглижирани, и то без никаква причина.

За да поправим тази несправедливост, в следващите редове ще се опитаме да ви запознаем с най-горещите тенденциите при банските за силния пол.

Топ тенденции при мъжките бански за лято 2023

Източник на изображение: freepik.com

5 топ тенденции при мъжките бански, които владеят плажовете това лято

Класическо райе

Без значение дали предпочитате мъжки бански в традиционен дизайн или бард шорти за плуване, искате ли да блеснете с модерна визия на плажа, заложете на бански в райе.

Райето при мъжките бански е класика в жанра и залагайки на него няма да сгрешите.

Това лято са модерни райета в различни ширини и комбинации от цветове – от класиката бяло и синьо, до жълто и сиво, бяло и зелено.

А ако искате да сте още по-актуални, заложете на мъжки бански или шорти на райета в цвят бордо, малина, маслиненозелено, каки или в пясъчни тонове.

Бански в камуфлажен принт

Точно както милитъри и “карго” панталоните са тренд в момента, така и банските за мъже във “военен” стил са изключително модерни.

На пазара се предлагат както мъжки бански тип “плувки” в камуфлажен принт, така и плажни мъжки шорти в различни дължини и дизайн в този стил и принт.

Бански с ретро дизайн

Една от ключовите тенденции при банските за силния пол за лято 2023 е завръщането на винтидж стила. 

Ретро моделите мъжки бански са по-къси и по-свободни от шортите и се отличават с елегантни кантове, заоблени линии и малък преден джоб.

Ако сте от мъжете, които обичат стила и класиката, заложете на бански с ретро дизайн и няма да сгрешите.

Бански с метални акценти

Кой казва, че само жените обичат металните акценти върху дрехите и банските си?

И мъжете харесват бански, изработени от материи, които придават на плажното облекло повече блясък и метален оттенък.

Казано иначе, ако сте от мъжете, които обичат да експериментират, няма да сгрешите, ако се спрете на модел бански или шорти, който да проблясва на слънцето в цветовете на някой от благородните метали.

Бански с флорални, тропически щампи

Мъжките модели с хавайски щампи и тропическа зеленина са в тренда вече няколко години, но по всичко изглежда, че ще продължат да са актуални поне още няколко сезона.

Това лято имате възможност да избирате дали да се спрете на бански с щампи на екзотични цветя в ярки цветови комбинации или да заложите на по-семпли флорални мотиви.

Единственото, за което трябва да внимавате, ако се спрете на бански с флорални щампи и да се съобразите с тена си.

Ако сте по-бледи не е зле да изберете модел в по-тъмни  цветови комбинации, а ако тенът ви е по-тъмен, тогава банските в по-ярки цветове и с по-големи флорални или тропически щампи са по-добрият избор.

Топ тенденции при мъжките бански за лято 2023

Източник на изображение: freepik.com

Класически бански тип или шорти?

Истината е, че дизайнът на банските, на който ще се спрете зависи изцяло от вас.

За пръв път до доста лета насам, в тренда са както плувките, така и плажните шорти с различна дължина.

Но ако трябва да дадем някакъв съвет, то препоръката ни е да се спрете на класически мъжки бански, ако имате изваяно тяло и не се срамувате да го показвате.

Ако пък искате да можете да комбинирате банския с риза или друго ежедневно облекло, тогава ви препоръчваме да се спрете на шортите. 

Казваме го, тъй като шортите не само се съчетават отлично с ризи, сандали или спортни летни обувки, но и можете да ги използвате както за плаж, така и за фитнес и за разходки по плажната ивица.