Независимо дали отглеждате зеленчуци в градината или стайни цветя, всички те се нуждаят от подхранване. Така ще сте сигурни, че Вашите растения получават всички необходими хранителни вещества, минерали и микроелементи. В забързаното ни ежедневие, а и непрекъснатата работа в градината се нуждаем от удобство. Затова и течните торове са най-предпочитаните от нашите клиенти. Те се дозират изключително лесно и се прилагат директно. Без да е необходимо предварително разтваряне във вода. В повечето от нашите продукти е приложена и мерителна чашка, за да сте сигурни, че осигурявате нужното количество тор.

Течните торове – удобство и ефективност!

Друго предимство на течните торове е, че се могат да се приемат и през листата и чрез корените. Така можете да ги смесвате с водата за поливане или да ги пръскате, когато е необходимо. 

Резултатите от прилагането им се виждат сравнително бързо. Това е така, защото течната им форма позволява да се абсорбират много бързо от растенията и съответно да оказват своето ползотворно влияние изключително бързо. 

Важно е да изберете правилния течен тор, който ще осигури всичко необходимо на отглежданите от Вас растения. В нашия сайт  sortovisemena.bg ще намерите разнообразие от течни торове. Специални торове за зеленчуци – домати, пипер, краставици, листни зеленчуци и подправки, ягоди, цитруси, както разбира се и универсален вариант, който е подходящ за всички видове зеленчуци. 

Не сме забравили и цветята! Предлагаме течни торове за орхидеи, кактуси, за ацидофилни растения като ерика и боровинки, за цъфтящи и др.

Предимството да прилагате специалните торове, е, че те съдържат точните пропорции от хранителни вещества, минерали и микроелементи, които са необходими на конкретния зеленчук или цвете. Всеки вид има специфични нужди и те са отчетени в специализираните торове. 

Течните торове – удобство и ефективност!

Специална серия течни торове пък доставят точно определени липсващи микроелементи. Тях може да прилагате за лечение или корекция на развитието. При липса на определен елемент растенията боледуват, затова трябва да го добавим в почвата. Тогава на помощ идват течните торове, съдържащи точно определени елементи. Такива са: Азот 30, Калциева основа, Магни Кал (магнезий, калий и калций), Матурандо (бор, манган и цинк), Микрап Fe (желязо), Микрап Боро (бор) и др.

В нашия сайт sortovisemena.bg ще намерите още течни торове за общо подхранване, за стимулиране на растежа и обогатяване на почвата. Специални формули за по-доброто развитие на корените и подхранване на разсада. Ако се затруднявате в избора си може да се консултирате с нашите агрономи, които ще Ви помогнат да изберете точния течен тор. 

Източника на изображенията: pixabay.com