Източник на изображение:Negative Space

Благодарение на появата на все по-нови и подобрени технологии на пазара за бебешки принадлежности ежедневието на съвременните родители става съответно все по-улеснено.

Бебефоните с камера например са едни от съвременните видове  джаджи, които могат да улеснят живота на всеки родител или детегледач. Те са високотехнологични и предлагат сигурност, функционалност и гъвкавост. 

Предвид факта, че бебефоните не са евтини устройства, могат да се определят като дългосрочна покупка, която си струва да се обмисли добре.Тъй като бебефоните предлагат разнообразие от екстри, желателно е да се вземат различни фактори под внимание при избор на бебефон.

Какво трябва да знаем при избор на бебефон с камера?

Източник на изображение: Wikimedia Commons

Как работят и какви видове бебефони с камера има?

Има разнообразие от модели бебефони с камера , което донякъде може да затрудни един родител. Въпреки че не са отскоро, бебефоните на пазара се подобряват всяка година и в момента предлагат на потребителите повече функционалности от всякога.

Бебефоните работят в дадена радиочестотна лента, за да предават звука от стаята, където се намира вашето дете, към приемник, намиращ се в друго помещение.  Те биват два вида- аудио бебефони, които не предлагат камера и  бебефони с камера, които предлагат едновременно аудио и видео предаване. Моделите бебефони се делят и на аналогови и дигитални.  

Бебефоните с камера (наречени също видео бебефони) се състоят основно от предавател, един или няколко приемника, камера и монитор, като наборът им от функции, качеството на звука и картината, както  и дизайнът варират спрямо производителя.

Камерата на този вид бебефони предава картината от бебешката стая към видео монитора.Тя може да се постави върху някоя мебел в избраното помещение или да се монтира на стената.

Видео бебефоните също се делят на аналогови и дигитални и предлагат различни предимства. Дигиталните бебефони криптират сигнала и след това го изпращат към приемника, докато бебефоните с аналогов монитор директно изпращат сигнала към монитора. 

При аналоговите монитори се случват по-често смущения в сравнение с дигиталните, като при тях също съществува и по-голям риск от това чуждо устройство да прихване сигнала.  Следователно бебефоните с дигитални монитори предлагат по-голяма сигурност. 

Цената на бебефоните с камера е по-висока от тази на аудио бебефоните и  варира между 170 и 500 лв. По-високата цена на бебефона означава и наличие на по-голям брой екстри. Но тя не винаги гарантира пълна защита на бебефона от аудио и видео смущения, които са един от често срещаните проблеми при бебефоните. 

Какво трябва да знаем при избор на бебефон с камера?

Източник на изображение: StockSnap

Разбира се, винаги е добра идея да се насочите към утвърдени марки за качествени бебешки принадлежности при избор на бебефон с камера, за да си гарантирате високо качество и надеждност.

Защо си заслужава да изберем бебефон с камера за своето бебче?

Редица функционалности

Бебефоните с камера се предлагат с различни технологични функции-

температурен сензор, сензор за движение, опция за възпроизвеждане на детски песнички и контрол на звука,нощно виждане, режим на вибрация, индикатор за излизане от обхват или падане на батерията, опция за свързване с телевизори или VCR/DVD . 

Повечето съвременни високофункционални модели бебефони могат да се управляват лесно със смартфон приложения. Някои бебефони предлагат опция за  употреба както чрез кабел, така и чрез батерия, а също и опция  за добавяне на допълнителен приемник.

Бебефоните с цветен дисплей имат висока разделителна способност, което предлага и ясна картина към стаята на бебето. 

Има и такива модели бебефони, които могат да се настроят така, че когато не ни е необходима, камерата да се самоизключва с цел пестене на батерия.

Какво трябва да знаем при избор на бебефон с камера?

Източник на изображение: Negative Space

Гъвкавост

Едно от предимствата, което правят бебефоните предпочитани устройства от всички родители с динамично ежедневие, е фактът, че са преносими. Те са с компактни размери, което улеснява поставянето им на различни места в едно помещение.

Приемниците на някои модели видео бебефони например имат клип за колан за по-лесно пренасяне.

Безопасност

Както знаем, сигурността е нещо много важно, когато става въпрос за създаване на условия за отглеждане на бебе. Използването на бебефон с камера определено е едно от полезните неща, които всеки родител може да направи, за да осигури максимална безопасност за своето бебе в моментите, когато не присъства в стаята на детето.