Със всяка изминала година ежедневието на хората става все по-удобно. Има изобретени над хиляда полезни неща, улеснявайки грижата за телата ни. От зъбни конци до съпун с дозатор или еднократни кърпи.

Какво всъщност представлява мократа тоалетна хартия?

По изпълнение и външен вид тя е същата като мокрите кърпички. Различава се по размер и това че може да се промие в тоалетната без риск от запушване. Произвежда се в различни размери и опаковки за възрастни и деца. Може да се използва самостоятлно или допълнение към тоалетната хартия.

Източник на изображение: pexels.com

Какви са предимствата на мократа тоалетна хартия

Какви са предимствата на мократа тоалетна хартия?

Предимствата на този продукт са изключително много, но все пак ще изброим няколко от тях:

 • Приятна миризма
 • Удобна опаковка
 • Чувството за чистота след ползване
 • Високо ниво на хигиенно почистване
 • Не запушва тоалетната
 • Много меки, влажна и по-щадяща за интимнте части
 • Лесно преносими навсякъде и по всяко време
 • Отмива повече бактерии отколкото при употреба само на суха тоалетна хартия
 • 0% оцветители и парфюми, дерматологично тествани и с неутрално към кожата pH
 • Подходяща за чувствителна кожа
 • Водоразтворима и биоразградима

Има категория хора, които задължително трябва да притежават мокра тоалетна хартия и то не само в чантата, а и в дома си. Тези хора са именно родителите. Такива с бебе или малки деца. Детската мокра хартия е като магическа пръчка за всеки повод. Удобни и практични при пътувания и разходки или дори при посещения на различни места (доктор, на гости и т.н.). Те предоставят желаното ниво на комфорт и хигиена по всяко едно време.

Разликата между тоалетната хартия и мократа такава е, че при сухата листата са по-големи, но все пак се използва повече материал за нужното почистване. Също така не се препоръчва изхвърлянето й в тоалетна чиния заради опасност от запушване, докато мократа е биоразтворима и се разгражда следователно може да се измие. Това прави избора доста по-лесен.

Има толкова много избор и разнообразие на мокра тоалетна хартия. Някой съдържат екстракти от невен, алое и други лечебни растения, а други съдържат успокояващ гел или лосион. Без парабени, алкохол и дерматологично тествани. Предоставящи достатъчно комфорт и чистота.

Създадена, за да е нежна както към кожата, така и към околната среда, мократа тоалетна хартия не съдържа пластмаси, напълно биоразградима е и подходяща за чувствителна кожа. Тя почистват по-добре отколкото само сухата хартия, оставяйки усещането за истинска свежест. Ефективен начин за постигане на целодневна чистота като след душ, осигуряваща щателна грижа за интимните зони.

Мокри кърпи или мокра тоалетна хартия?

Както се разбира по самото име, мокрите кърпи не са хартия. Те са произведени от текстилна тъкан, създадена от полиестер и памук, с целулозни влакна, навлажнени с почистващи материали, като например глицерин. Това предполага, че са подобни повече на пластмаса и текстил, отколкото на хартия. Те не са биоразградими и отнемат около 600 години, за да изчезнат. Тъй като са съставени от микропластици, а те са един от основните врагове на морета и океани, където те се консумират от морски животни и най-накрая влизат в хранителната верига, което не е добре за всички нас. Практични и удобни, но предизвикващи сериозно въздействие върху околната среда. Противно на всичко това, мократа тоалетна хартия няма подобно въздействие, тъй като е съобразена с всичко това. Може би единствения недостатък, ако може да се нарече такъв на мократа тоалетна хартия е цената, която си заслужава да се плати имайки предвид всички предимства.

И все пак, когато решим да закупим мокра тоалетна хартия е добре да сме запознати с производителите на пазара, защото те са многобройни и всеки един твърди в описанието си, че е най-добрия продукт на пазара. Дали е така е относително и е добре да сме наясно какво купуваме.