С деца на СПА. За някои може да звучи като фантастика, други са склонни да направят този компромис, за да са щастливи децата, а има и такива, които съумяват да превърнат семейната СПА ваканция в незабравимо преживяване за малки и големи. Ако трябва да сме честни, много от нас с доза тъга си спомнят едни минали дни преди появата на децата, когато беше достатъчно да сложиш чехли и бански в сака и да потеглиш към любимия СПА хотел . А там да разполагаш с цялото си време за масажи, процедури, плицикане в топлия басейн или просто мързелуване в уютната релакс зона.   

Но, уважаеми, моля Ви, не унивайте! И с деца семейната Ви почивка в СПА хотел може да бъде перфектна за всички, само трябва да изберете подходящото място! Вярно, че в морето от реклами и предложения лесно можеш да се удавиш, затова ще предложим няколко критерия, които ще са от полза при организирането на ваканцията и избора на място за настаняване.

Първо и основно правило – при плануването на семейна почивка в пълна сила важи мотото  „Колкото повече удобства, толкова по-добре“! И понеже сме на вълна „СПА почивка“, проучете какво точно предлага СПА центърът на избрания от Вас хотел. За съжаление, опитът показва, че има и места, които гръмко поставят думата СПА в името си, но тя се изчерпва с тясна сауна или джакузи със съмнителна чистота. В един истински СПА хотел възможностите за процедури и релакс са многобройни. Пример за отличен хотел в това отношение е Орбита СПА Хотел в Благоевград. Различни видове сауни и парни бани, предлагащи всякакъв вид терапии, масажни студия, релакс и бюти зони, басейни с различна температура….при такъв избор от СПА възможности няма как да не намерите, това, което ще Ви достави най-голямо удоволствие. 

Освен добрия СПА център, насочете се към хотел, който предлага и различни удобства и забавления за децата. Защото от техните игри и комфорт до голяма степен зависи Вашата пълноценна почивка. Топли басейни, открити пространства за игра, детски площадки и паркове в близост са идеалният вариант. Прекрасен бонус за Вас би било и ако мястото, което изберете, предлага специална СПА програма с масажи и процедури за деца. Така цялото семейство ще се възползва максимално от здравето, което водата предлага. Всичко това, без изключения, ще откриете в Орбита СПА Хотел Благоевград.

Помислете и за безопасността. Когато отивате на семейна почивка, трябва постоянно да тичате след децата, особено когато са малки. За да си спестите част от това безпокойство, изберете място, което предоставя сигурна среда за най-малките.

Осигурената храна и ресторант на място също са от голямо значение. Представете си да обикаляте в търсене на място за хапване с гладно и мрънкащо дете. По-добре не си го причинявайте! Но имайте предвид и качеството на сервираната храна. Концепцията за здравословно хранене навлиза все по-сериозно в ежедневието ни, ето защо в Орбита СПА Хотел Благоевград сервират храна и продукти от собствени ферми, с гарантиран произход и качество. Да намерите такъв хотел, който предлага натурална и здравословна храна, е истински джак пот, но, както виждате, не и невъзможно.  

Не забравяйте и за заниманията на закрито. Когато си с деца, план Б е задължителен. Ако е студено или вали и не става за разходки и занимания навън, тогава възможността за игри вътре, детският кът и закритият басейн са огромен плюс. Орбита СПА Хотел има съвсем нов детски кът, където децата Ви могат да играят и да се забавляват на топло под грижите на опитен аниматор.

Вярно, че когато отидем на почивка, не прекарваме много време в хотелската стая. Когато обаче говорим за семейна ваканция, размерът на помещението също има значение. Ето защо, преди да резервирате се информирайте подробно колко е голяма избраната стая и дали ще е достатъчно комфортна за всички членове на семейството. 

Да приемем, че вече сме избрали подходящото място. Но не пропускаме ли нещо много важно? Локацията! Когато говорим за семейна почивка, тя е от огромно значение. Орбита СПА Хотел се намира на чист въздух сред природата и в същото време на 5 минути от центъра на града, където при нужда да потърсите магазин, аптека или лекар. За още по-интересна семейна почивка, посещението на природни, исторически и културни забележителности и всякакви други забавления наблизо също би било от полза.

Ако изберете града на тепетата например, добър вариант би бил Емпориум Пловдив Хотел. От там ще можете да посетите римските разкопки, Старият град и всички забележителности на културната столица на България.

Важно е и колко лесен е достъпът до там. Всеки втори родител се е сблъсквал с дискомфорта, който пътуването може да причини на малчуганите. Ето защо, качеството на пътя и продължителността на пътуването също трябва да се вземат предвид.

И накрая, но не на последно място, преди да направите резервация в избрания хотел потърсете отзиви в социалните мрежи или форуми в интернет от семейства, които вече са почивали там с децата си. Когато чуеш мнението на хора с твоите очаквания, интереси и притеснения, вариантите да избереш неподходящо място са много по-малко.