Ако се колебаете къде да почивате, ние ви каним: “Хайде в Банско през лятото”.

Защо в Банско и защо през лятото?

Банско е не само най-добрият ни ски курорт, но е и една от най-добрите ни дестинации за летен туризъм. Градчето ще ви очарова не само с невероятно красивата си природа, но и с многото летни активности, които предлага.

 

Почивка в Банско през лятото – приключение, което никога няма да забравите

Ненапразно през последните години потокът на почиващи през летния сезон в Банско и околностите му се увеличи многократно. Градчето е не само много добре устроено и разполага с добри хотели като Апартхотел Лъки Банско, но и предлага забавления за всеки.

Планински туризъм

За любителите на планинските преходи от Банско тръгват много пешеходни маршрути с различна степен на трудност. В зависимост от формата, в която се намирате можете да опитате силите си, като изкачите някой от близките върхове като Вихрен, Муратов връх, Тодорка и други или да си направите една приятна пешеходна разходка до някоя от хижите Бъндерица, Безбог, Демяница, Гоце Делчев и други.

Културен и исторически туризъм

Градът предлага многобройни културни забележителности. Тук се намират Веляновата къща, къщата – музей “Неофит Рилски”, Паметникът на Паисий Хилендарски, къщата – музей “Никола Вапцаров”, църквата “Света Троица”,
Постоянната изложба на икони и още много други. Но това не е всичко. Близо до Банско могат да се посетят и разгледат още много забележителности. На няколко километра от курортното градче се намират Безименният град, църквата “Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” в Добърско, крепост “Ситан кале”, Рилския манастир, Лещен, Огняново, Ковачевица, Парка на танцуващите мечки край Белица, Байкушевата мура и още много други.

Екстремни спортове

През лятото в Банско практикуването на екстремни спортове е много популярно занимание. Без значение дали си падате по планинско колоездене, рафтинг, каякинг, пейнтбол, състезания с АТВ, езда на коне или скално катерене, в Банско можете да се насладите напълно на спорта, който кара сърцето ви да препуска по-силно, а адреналина да се вдига.

Релакс и СПА

Ако търсите място, на което можете, освен да се забавлявате да релаксирате на макс, то в Банско можете да се насладите на една спокойна и зареждаща почивка. В града работят доста добри хотели, които предлагат освен добро обслужване и страхотни СПА процедури.

Един от най-популярните хотели за СПА и релакс е Апартхотел Lucky Bansko. Хотелът разполага с басейни с минерална вода, солна стая, сауна и отличен СПА център, където можете да се насладите както на терапевтични масажи, така и на разнообразни козметични процедури.

 

Други летни активности

Тези от вас, за които обичат напълно да се откъснат от всичко, докато си почиват, в околностите на Банско има много места за пикник, където можете да изкарате с цялото си семейство един ленив и напълно релаксиращ ден.
Ако сте любители на риболова, около градчето има няколко язовира, където можете да практикувате спортен риболов.
А тези от вас, които са запалени по голфа, могат да се отдадат на любимата си игра в “Пирин Голф”, един от най-добрите голф клубове в страната, който се намира в близост до Банско.