Понякога клиентите отлагат създаването на свой уеб сайт. Всякакви причини могат да бъдат изтъкнати, когато собствениците на бизнеси не се престрашават да започнат да продават или да си предлагат услугите онлайн. Често това обаче е голяма грешка, без значение какво се случва в бизнеса, онлайн пространството може да донесе само позитиви. Доверявайки се на правилната фирма, която да изработи качествен и бърз уеб сайт, престрашилите се собственици на бизнеси откриват съвсем нови възможности за развитие на бизнеса си.

Защо е толкова важен един уеб сайт?

Според уеб агенция Seo Web Design колкото и теории да има за бизнес управлението, животът на един бизнес в крайна сметка се определя от това, дали той осъществява нови продажби или не. Няма значение дали е имало двама собственици, които са се разделили или пък бизнесът е загубил най-добрия си служител или внезапните разходи са нараснали значително или някакъв проект се е провалил, заради външни условия, като световна пандемия.

В 99% от случаите нито едно от тези неща не е толкова важно, ако бизнесът успее да запази ниво на продажби. Всички останали фактори са разсейване и влагане на твърде много внимание и ресурси, за сметка на контра-продуктивната дейност, а именно – запазване и увеличаване на нивото на приходите.

Философски погледнато, управлението на всеки бизнес е като хранене на даден организъм. Ако дадено тяло не се храни, то ще загине и това трябва да се случва ежедневно. Същото е и с бизнеса, маркетинга и продажбите. Те не са незадължителни дейности, които могат да се извършват „когато имаме време“ или „когато имаме ресурси“. Те са дейности, които са жизненоважни за оцеляването на всеки бизнес и ако вие ги третирате като неособено важни, директно работите срещу оцеляването на Вашия бизнес.

Жена разглежда онлайн магазин

Възможността за повече продажби се създава от Вашите маркетингови усилия. Това е така, защото точно усилията Ви да привлечете клиенти, пораждат търсене на вашите продукти. А каква е целта на вашият сайт? Точно тази – да предизвика потребност от вашите стоки или услуги.

Маркетингът винаги е преди продажбите

Закономерност е собствениците на малък и среден бизнес да се разсейват от ежедневните задачи и пречки, като оставят основните приоритети на заден план. Съсредоточаването върху основната цел на вашата дейност и нейната основна функционалност е от приоритетно значение.

Маркетинг винаги се прави преди продажби, в противен случай рискът е приходи изобщо да не последват. Ако нов бизнес стартира и няма продажби, той ще трябва да оцелее на собствен капитал или на заеми. Колкото и нови продукти и услуги да създаде, ако те не са добре представени, в правилните канали за комуникация и не достигнат до целевата аудитория, този бизнес ще фалира. Има ли обаче добър маркетинг, добър уеб сайт или онлайн магазин, правилно насочена реклама, то тогава новите продукти ще се продават лесно.

Логическата последователност се определя от идеята, че разчитайки на първоначални продажби, за финансиране на маркетинг, много често такива изобщо не се осъществяват, защото им липсва именно маркетинг. Получава се омагьосан кръг, от който рядко има изход.

Факт е, че липсата на маркетинг и продажби оказват сериозно влияние върху финансовите приходи на бизнеса.  А както най-вероятно знаете, те влияят на всичко останало.

Точно както даден организъм може да издържи само няколко дни без храна, така е и с бизнеса. Има минимално ниво от продажби и маркетингови усилия, които трябва да бъдат направени, за да оцелее една фирма.

Бизнес провалите са всъщност маркетингови провали

Повечето фирми значително подценяват постоянните усилия, необходими за ефективното предлагане на техните продукти. Много хора считат, че липсата на средства води до фалит, но ако вникнем в ситуацията ще открием, че всъщност липсата на правилен маркетинг, бил той традиционен или дигитален, е това, което определя кой бизнес ще оцелее и кой – не.

Ако погледнете големите компании или успешните бързо-развиващи се стартъпи ще видите, че те излизат бързо от всяка трудност, благодарение на агресивен дигитален маркетинг. Най-често той включва SEO оптимизация, добре направен фирмен уеб сайт, създаване на рекламни кампании и др.

Необходими са големи и постоянни усилия, за да се създаде адекватно търсене.

Всичко това е основната причина, да не трябва да отлагате създаването на уеб сайт за Вашия бизнес. На по-късен етап, може да се окаже, че това е било основното нещо, от което сте имали нужда.

Колко време отнема да се създаде сайт?

Времето за изработка на един сайт е от изключителна важност, когато бизнесът Ви зависи от него. Изграждането на уеб сайт може да отнеме от 2-3 седмици до 2 години. Ако обаче се доверите на професионалисти, те могат да максимизират процеса. Брандовите сайтове отнемат малко време, за създаването на един електронен магазин също не са нужни 2 години, тежките обаче като функционалност уеб сайтовете изискват повече време и ресурси.

Създавайки обаче сайт, той ще трябва и да се класира добре в търсачките като Google. За да се постигне това е нужна SEO оптимизация, която отнема няколко месеца. Въпреки това, когато изберете професионалисти, които да се погрижат за Вашето онлайн присъствие, те приоритизират това, от което сайтът се нуждае и максимизират ефективността му независимо колко е нов.