Всеки път, в който направите опит да следвате някоя от многото диети за отслабване се проваляте. Вече сте опитали немалко диети, спортувате повече, но килограмите не само, че не намаляват, но и се трупат.

Истината е, че самостоятелните опити за намаляване на теглото невинаги дават желаните резултати. Постоянното отслабване и наддаване на теглото освен това може да има негативен ефект върху метаболизма, психическото и физическото ви здраве.

Затова експертите съветват, вместо да се опитвате да се преборите с килограмите сами, да потърсите професионална помощ в клиники за отслабване като LuckyFit.

Защо клиниките са по-безопасния и ефективен начин за намаляване на теглото?

• В клиниките за отслабване индивидуалният подход е на първо място

Диетите за отслабване, за които четете в интернет и които се опитвате да следвате невинаги са успешни, защото подходът, който следват е “една диета за всички”. Този подход не е правилен, тъй като всеки организъм е индивидуален и за да има ефект отслабването трябва да се изготви персонализиран план.
В центровете за отслабване се срещат с всеки един пациент и разговарят с него, за да могат да му изготвят специален хранителен режим, който ще е подходящ единствено за него.
С други думи, при посещението си в клиниката, специалистите ще изготвят специален индивидуален план за вас, чрез който организма ви да получи всички необходими нутриенти, необходими за оптималната му работа и развитие. Хранителният план се изготвя така, че да приемате необходимите ви за деня калории и да отслабвате, но без да гладувате.

• Извършват се предварителни медицински изследвания

Нито един режим за отслабване не започва, без преди това пациентът да е преминал през всички необходими медицински изследвания. На база получените резултати диетолозите от клиниките за отслабване като Lucky Fit могат да определят както допустимите калории, приемани на ден, така и физическата активност, с която могат да натоварят пациента.

• Освен за физическото здраве, в клиниките се грижат и за психическото и емоционалното здраве

Научно доказано е, че многото неуспешни опити за отслабване, влияят негативно на емоционалното и дори на психическото здраве. За да се погрижат възможно най-добре за пациентите си, в клиниките за отслабване работят активно за подобряване на самочувствието на пациентите си. Наред със следването на стриктния хранителен режим и спортните активности, желаещите да намалят трайно теглото си се научават да си водят хранителен дневник, да проучват връзките между храненето и емоционалното си състояние и други.

• Фокусът е върху дългосрочното отслабване

Една от основните цели на клиниките за отслабване е не само да ви помогнат да отслабнете докато сте в клиниката, а да ви научат как да задържите теглото си извън нея. За целта по време на престоя ви, диетолозите, които работят с вас ще ви помогнат да промените навиците си на хранене, ще ви покажат как да поддържате теглото си дългосрочно.

• За постигането на желаните резултати за пациентите се грижи екип от специалисти

През цялото време на престоя ви в клиниката за вас ще се грижи екип от специалисти, които ще следят не само за спазването на индивидуалния ви хранителен план, но за физическото и емоционалното ви състояние във всеки един момент.