Карането на мотоциклет е толкова забавно занимание, особено когато средството за придвижване е напълно ваше или пък дори е проектирано по поръчка. Прекараното време и инвестираният труд в крайна сметка са си заслужавали неимоверно и вие нямате търпение да се насладите на вашето любимо превозно средство.
Преди да тръгнете на дългоочакваното пътуване обаче има няколко неща, които трябва да обмислите изключително внимателно. Това например е облеклото, което ще носите по време на шофирането. Разбира се предполагаме, че искате да се чувствате удобно с него и да изглеждате най-вече стилно, като истински рокер, но най-важният фактор от всички тях е да се намирате в пълна безопасност с него.

По принцип мото екипировката се състои от няколко елемента:

  • Мото екип – състоящ се от мото панталони и якета
  • Каска
  • Ботуши за мотор
  • Протектори
  • Ръкавици и някои видове аксесоари

Има ли значение каква е каската?

Може да изглежда някак ясно, но много хора пренебрегват значението на безопасността си, когато карат своят мотор. Най-важното оборудване в което първоначално трябва задължително да инвестирате е добра и безопасна каска. Мнозина не мислят за това, защото искат да изглеждат готино, затова купуват шлем, базиран на външният му вид вместо на мерките за безопасност.

При избирането на този продукт най-важният фактор е да пасва идеално на вашите размери, както и да бъде одобрен от колкото се може повече институции. Това означава, че каската е преминала през необходимите тестове и гарантира висока надеждност.
Нараняванията в областта на главата са сериозни контузии, които не пожелаваме на никой, така че бъдете сигурни, че търсите винаги правилните неща, които имат намерение да ви предпазват от колкото да ви карат да изглеждате забележително.

Как да предпазим останалата част от тялото?

На следващо място ви съветваме да изберете подходящо яке или цялостен мото екип. Независимо дали всеки път шофирате изключително внимателно и бавно, екипировката която да покрива, както вашето тяло, така и ръце е обезателно важна, тъй като никой не е презастрахован от евентуални злополуки.
Според някои статистически изследвания коженият плат е обикновено най-избираният материал, когато става въпрос за мото яке. Причината за това се дължи на неговите невероятни качества. Не само ще ви защити, ако паднете, но и със сигурност ще ви кара да изглеждате подобаващо, като един истински и отдаден рокер.
Знаем че дънковите и текстилните якета са примамливи, но те осигуряват много малка защита за разлика от автентичните дрехи необходими за шофирането на мотоциклет. Затова при следващото ви посещение в магазина бъдете крайно наблюдателни.

Не забравяйте ръцете

Ръкавиците са последният, но не и на последно място елемент по важност, който трябва да бъде разгледан и обмислен. Често мотоциклетистите ги носят в по-студено време, за да се топлят, но те освен топлина генерират и пълна защита.

Съветваме ви да търсите такива с правилни подплънки и задържаща лента на китката. Това ще гарантира максимално удобство, като същевременно ще сте спокоен, че тя няма да се изплъзнат докато шофирате.

Последното нещо, което бихте искали да ви се случи по време на висока скорост е неизправност в самите ръкавици и невъзможност да овладеете мощната машина. Също така подобно на връхната екипировка и те се изграждат от различни видове материал. Обичайно срещаните са два вида:

  • Кожени ръкавици
  • Текстилни ръкавици

Като цяло има множество начини, по които можете да гарантирате собствена си безопасност и визия по време на управлението на вашият чопър. Ако все още не знаете към кого да се обърнете в това отношение, ние силно ви съветваме да разгледате онлайн сайта на – linsonmoto.bg.
Там ще откриете най-необходимото на изключително достъпни цени. Отличното качество е максимално гарантирано, а по отношение на стила ще оставим сами да си направите заключенията.