Когато става дума за компютърни игри, то всеки геймър ще потвърди, че настолният компютър е най-добър за целта. Но често се случва да имате нужда от преносимо устройство, така че да можете да се насладите на любимите си игри независимо къде се намирате.

За тази цел са геймърските лаптопи. Когато избирате подобна преносима машина, то е добре да знаете, че техническите спецификации, които са важни за целите на игри, се различават от тези, които са за стандартен лаптоп.

Най-отличителната разлика между двата вида лаптоп е тяхната видео карта. При геймърските лаптопи тя е много по-мощна, така че да си осигури лесно стартиране на игрите и гладка картина, без насичане.

В тази връзка сме ви подготвили някои от основните характеристики, на които да обърнете внимание при избора на геймърски лаптоп, така че да изберете най-добрия за вас.

 

Видео карта

Що се отнася до игри, всеки геймър с богат опит ще ви каже, че видео картата е едно от най-важните неща при избора на геймърски лаптоп. Нейната главна роля е правилно да зареди картината на екрана.

Това, което е необходимо да гледате са нейната резолюция и честотата на опресняване, като колкото по-високи са те, толкова по-добра и качествена картина ще получите. Като цяло, това какви спецификации да притежава видео картата е свързано главно с вашия бюджет, както и с видовете игрите, които се очаква да играете.

 

Централен процесор 

Разбира се, не по-малко важен е процесорът. Ако видео картата е сърцето на геймърския лаптоп, то процесорът е неговия мозък, без който устройството няма да е това, което е.

Когато говорим за геймърски лаптопи , то избирайте такива, чийто процесор е с повече ядра. Това осигурява по-добра работа на компютъра, а и ще може да извършва повече задачи едновременно без да забива.

 

Памет

Тенденцията при новите модели лаптопи е да бъдат с SSD карта, което е и по-добрия избор. Ако преди дилемата беше между HDD и SSD карта, то днес почти няма да намерите геймърски лаптопи, които да са с HDD карта.

SSD картата е огромно предимство за една такава машина, тъй като не необходимо дълго време за зареждане на файловете и позволява бърза работа на устройството. Това са все важни неща, когато става дума за тежки игри.

Нека да не забравяме и оперативната (RAM) памет. Купувайки си геймърски лаптоп, то ви препоръчваме да не правите компромис с нея. Колкото по-голяма е тя, толкова по-добре за вас. Това, от своя страна, е свързано с по-висока цена, но предвид целите на използване, определено си струва инвестицията.

 

Дисплей

Друга ключова характеристика при избора на геймърски лаптоп е неговият дисплей. Тук е важно да избирате модели, които разполагат с висока честота на опресняване. Тя отговаря за плавните и бързи движения, които се визуализират на екрана. Все пак това е също част от удоволствието на компютърните игри.

Заедно с техническите характеристики, които описахме по-горе, съществуват още няколко важни неща при избора на геймърски лаптоп, които често се забравят. Сред тях е животът на батерията, който също е съществено значение за една такава машина.

Нещо повече, при геймърските лаптопи натоварването е много по-голямо, това неминуемо води и до по-бързо нагряване. В тази връзка е добре да помислите и за качествено охлаждане.Съветваме ви да помислите и вариант да си закупите допълнителен охладител, който определено ще помогне за по-добрата работа на вашия лаптоп.

Също така, уверете се, че избраният от вас модел геймърски лаптоп има достатъчно usb портове, високопроизводителна камера и качествен звук, за да можете да си осигурите максимално добро преживяване.

Геймърските лаптопи имат наистина много предимства. На първо място са лесно преносими, което ги прави идеални за запалени геймъри. Разбира се, те са изключително мощни машини, които осигуряват бърза работа.

Знаейки какво да гледате в едно такова устройство, то е добре да определите и конкретен бюджет. Така ще можете много лесно и бързо да откриете най-подходящия геймърски лаптоп за вас.