След неукротимото и изпълнено с приключения лято, приветстваме есента. Нов сезон – нови модни предложения от LAZARINI. Мнозина свързват по-хладните месеци на годината с по-скучни и неатрактивни облекла, но ние оборваме това упорито клише. В тази статия ще посочим тенденциите при моделите мъжки палта.

Главният елемент, който отличава качествените мъжки палта в колекцията на LAZARINI, е кройката. Тя очертава фигурата и придава характер на силуета. За връхните есенно-зимни дрехи кройката е ключов елемент. Тя следва да осигурява комфорт при обличането на пластове отдолу, но и задачата й е да придаде елегантност на излъчването. 

Изборът на вталена, свободна или полу-свободна кройка често се прави под силното влияние на модните тенденции, като не се взимат предвид типа фигура или предпочитанията на обличане – например влечението към по-плътни пуловери или обличането на пластове.

Най-качествените мъжки палта са изработени от по-висок процент вълна. Палтата, които предлагаме в магазините на LAZARINI са изготвени от 90% вълна и 10% полиамид. Съветваме ви винаги да преглеждате етикетите със съставките на материята преди да се спрете на конкретен модел. На пазара има ефектни модели, но с много висок процент изкуствени материи, с които ще ви е студено и влажно. Никога не правете компромиси с комфорта си, особено през неприветливите есенно-зимни дни и нощи.    

Мъжки палта – детайлите, които правят разликата

Сезонът на стилните мъжки палта

На кои елементи от дрехата да обърнете внимание? Всеки един детайл променя дрехата, а оттам и силуета. За да сте винаги елегантни и изискани, не пропускайте вглеждането в детайлите. Понякога незначителни елементи променят много модела мъжко палто. Впрочем, това важи за всички видове облекла, не само за палтата. Ето на кои детайли да обърнете внимание при покупката:  

  • Дължината на моделите е важен елемент, който оформя силуета. По-дългите модели са с класическа линия и са по-елегантни. По-късите са спортно-елегантни. За формални събития и бизнес срещи са по-подходящи по-дългите и по-вталени модели мъжки палта. На романтична среща с такъв модел бихте направили отлично впечатление. За ежедневието можете да се спрете и на по-къс модел със свободна или полу-свободна кройка.
  • Мъжко палто с копчета или с цип? Класическите модели са с копчета и винаги изглеждат много стилно, независимо от повода. С тях никога няма да сбъркате. Изборът тук е между едноредно и двуредно закопчаване. Но има и модели със скрит цип, които също изглеждат добре. Такива модели са със свободна кройка и са точният избор за носене над по-плътен пуловер или над няколко пласта горнища – блуза и жилетка, или блуза и сако. Вталените класически модели не предлагат такава свобода. Обикновено моделите мъжки зимни палта с ципове са снабдени и с качулки, което ги прави доста практични. При някои от тях качулките могат да се махат и да се поставят отново при възникнала нужда. Тази многофункционалност ги прави добър избор за ежедневието. Но пък класическите и вталени мъжки палта с копчета могат да бъдат съчетани с шапка с периферия или стилен мъжки каскет от вълнена материя. Този стайлинг рязко ще ви отличи от тълпата и ще повиши нивата на вашата привлекателност. Най-добрият вариант би бил ако имате и от единия, и от другия модел и ги редувате.
  • Реверите или яката са друг детайл, който допринася за цялостната визия. Тънки или широки ревери, двойни ревери, висока яка, попска яка… Задължително обърнете внимание на този елемент. Не се притеснявайте да изберете мъжко палто с ревери, което да комбинирате с елегантен мъжки шал. Не е задължително яката да е висока, за да ви е топло. 
  • Джобовете – с капаци, без капаци или с ципове – също допринасят за определен тип визия. В магазините на LAZARINI ще намерите мъжки палта от всички варианти. Наличието на ципове по дрехата прави облика спортно-елегантен. Помислете към какво цялостно излъчване се стремите, преди да пристъпите към покупка. 

Топ съчетания при актуалните мъжки палта

Сезонът на стилните мъжки палта

Според цвета и модела мъжко палто съчетаваме и останалите елементи от облеклото. През този сезон актуални ще бъдат светлокафявият цвят и керемиденият. Те се съчетават отлично с всички нюанси на синьото, сивото, оранжевото и зеленото. 

  • Дръзвайте да съчетавате горнища в 2-3 цвята. Например риза в светлосиньо, пуловер в кралско синьо и мъжко палто в светлокафяво. Така се постига много свеж вид, а и настроението в мрачните есенно-зимни дни ще бъде по-ведро в дрехи в светли и топли цветове.
  • Мотивите пепит и рибена кост са супер актуални през есен-зима 2022-2023. Такъв модел палто в магазините на LAZARINI е Jiovanni, наличен в четири атрактивни цвята. 
  • Мъжко палто в бежово е друг моден тренд. Телесните нюанси са модерни и много освежават зимния стайлинг, придават младежки вид. Бежовото може да съчетавате с нюанси на синьото, с бордо, червено, бяло, керемидено, зелено, черно. Интересни са контрастите, залагайте на тях. Или пък, предпочетете комбинациите с по-меки тонове.
  • Никога не подценявайте силата на един стилен мъжки шал! Аксесоарите са от значение.  Шалът е особено важен ако сте се спрели на по-обран и класически модел палто. Цветовете и шарките при мъжките шалове са разчупени – пепит, ромб, каре, съчетание на две и повече краски, надписи, лога… Можете да внасяте разнообразие в имиджа си, като сменяте своите шалове всеки ден.
  • Мъжко палто в гълъбово сиво е друго актуално решение. Съчетава се много лесно с практически всички цветове и резултатът е винаги стилен.
  • Мъжко палто в тъмносиньо, съчетано с бежов пуловер и/ или панталон, е особено стилна и изискана комбинация.     

Мъжко палто в маслинено зелено е друга актуална за сезон 2022-2023 тенденция. През тази есен и зима е наложително да излезете от клишетата на тъмните и едноцветни облекла и да се спрете на по-светъл и свеж цвят. Маслинено зелено палто се комбинира перфектно с облекла в оранжево, жълто, бяло, екрю, червено, тъмносиньо.