Производители сте на зърнени култури и всяка година след прибиране на реколтата изпитвате затруднения при продажбата. Или имате производство, което се нуждае от големи количества зърно или друга земеделска култура, но във вашия район не откривате голям производител. Питате се има ли начин да продадете или закупите зърното, царевицата или слънчогледа бързо, удобно и на изгодни за вас цени?

Продавайте и купувайте зърно чрез модерните борси

За улеснение на всички производители (продавачи) и купувачи на зърно, в страната от няколко години успешно работят модерни електронни зърнени борси като Агринайзър. Те предлагат удобна онлайн платформа, която свързва купувачите и продавачите на зърно и селскостопански култури в цялата страна.

Как работят електронните борси?

Борсите или електронните пазари като Agriniser работят по изключително опростен начин, който дава възможност на всеки продавач, купувач или търговец бързо и лесно да открие най-подходящата оферта и да сключи сделката, която го устройва.
Електронните пазари (борсите) представляват онлайн платформи, през които купувачи и продавачи могат да се срещнат и да сключат търговска сделка директно, без посредник.

Как да търгувате на зърнените борси?

За да извършите покупка или продажба на селскостопански култури чрез модерните борси е необходимо да извършите следните няколко стъпки:

Регистрация
Регистрацията в онлайн платформата на зърнените борси като Агринайзър се налага, за да имате пълен достъп до всички оферти и да сключвате търговски сделки. За да направите регистрация е нужно да влезете в онлайн платформата на борсата и да следвате стъпките. При регистрацията трябва да посочите дали сте купувач или продавач и кой е районът, в който се намира складът, в който съхранявате продукцията си.

Верификация
След регистрацията, от борсата ще извършват проверка и ако всичко е наред ще верифицират профила ви. Получите ли верификация, вече имате пълен достъп и право да публикувате своите оферти, да приемате или изпращате контраоферти и да сключвате сделки.

Публикуване на оферта
В зависимост от това дали сте продавач или купувач можете да направите оферта, в която да посочите какъв продукт предлагате/търсите, в какво количество и на каква цена.

Преговори
Ако след публикуване на офертата има интерес от страна на купувач/продавач, можете да започнете преговори като направите контраоферта. Ако пък офертата ви допада, можете директно да се съгласите и да приемете условията по нея.

Сключване на сделка
Ако офертата ви допада и сте приели условията по нея, от борсата ще ви свържат с продавача/купувача, за да уточните помежду си всички детайли и да финализирате сделката помежду си.

 

С какво са полезни електронните зърнени борси?

Предоставят по-голям пазар
Търговията на зърно и други култури чрез модерните борси като Агринайзър дават възможност на всеки продавач, купувач или търговец на зърно да открие най-подходящата за него оферта, без да се съобразява с района, в който се намира. Офертите, които се публикуват в онлайн платформата на борсите са от цялата страна и всеки може сам да прецени в кой район да закупи или продаде продукцията си.

Дават реална информация за пазара и цените на зърното
Тъй като в електронните борси участват продавачи и купувачи от всички райони на страната, информацията за цените на зърното е винаги актуална. Така вие можете лесно да сравните цените на зърното в своя район, да го съпоставите с цените, на които се предлага в останалите райони и да решите кога и къде ще ви е най-изгодно да купувате или продавате.

Преговорите са бързи и напълно анонимни
Получавате оферти и правите контраоферти в момента, в който публикувате обявата си, а предварителните преговори между вас и купувача/продавача са анонимни до момента, в който и двамата не се съгласите с условията и не решите да финализирате сделката.

Сделките се сключват без посредник
Електронните борси не са брокери и не участват в процеса преговорите и сключването на сделките. Това на практика означава, че не плащате такса за посреднически услуги и спестявате пари.