Болката в гърба или кръста е често съпътстващ ни проблем в нашето съвременно ежедневие. Болките в гръбначния стълб са често срещан хроничен проблем при хора на различна възраст. Те могат наистина да влошат качеството ни на живот, ако ги пренебрегваме.

Затова е препоръчително, ако страдате от болки в гърба и кръста, да потърсите щадящи здравето методи за ефикасно облекчаване на болката.

Не винаги е възможно на 100% да премахнем симптоми на болката в гърба и кръста.Но има няколко начина, по които можем да намалим и облекчим ефективно болката, а също и да се предпазим от сериозни заболявания.

Как можем да облекчим болката в гърба и кръста?

Всекидневно движение

Важно е да се изпълняват правилните движения. Колкото и удобен стол да използваме докато работим, честото движение е важно за здравето на гръбнака.Важно е да ставаме често от стола по време на работа и да се раздвижваме за кратко.

Масажи

Масажите повлияват благоприятно болките в гърба и кръста, подобряват кръвообращението и премахват мускулните схващания.

Удобен матрак

Прекарваме 1/3 от живота си сън, така че определено си заслужава да инвестираме в качествен матрак, който да поддържа гръбнака ни в здравословна позиция.

Удобен работен стол

Всеки човек прекарва на работното си място средно 170 часа на месец. Това означава че прекарваме около 115 часа в седнало положение по време на работа.
Затова и е важно офис столът ни да е максимално удобен и ергономичен за гръбначния стълб. Той не трябва да създава дискомфорт, а напротив. Не трябва да чувстваме болка в гърба и кръста когато го използваме.

Йога упражнения

Йога упражненията са още един ефективен начин за облекчаване на болките в гърба и кръста. Важно е да уточним, че не всички видове йога упражнения са подходящи за болки в гърба или кръста. Има определени такива, които имат най-добър ефект за този проблем,така че е препоръчително да се консултирате с йога инструктор.

Инверсна лежанка

Един от най-ефективните и иновативни начини за справяне с болките в гърба и кръста е инверсната лежанка. Тя представлява уред за разтягане , чрез който се осъществява инверсионна терапия. Тя носи редица ползи за здравето на гърба и кръста, предотвратява заболявания на гръбначния стълб и подобрява цялостното здраве и тонус на организма.
Инверсната лежанка е подходяща за използване в домашна обстановка, като позволява на човек безопасно да виси с главата надолу и по този начин да се премахне болката в гърба и кръста. Може да се използва от хора на различна възраст.

На lejanki.bg ще откриете инверсни лежанки,които са помогнали на милиони хора по света да се отърват от болките в гърба и кръста по ефективен и безболезнен начин.
Инверсните лежанки са лесни за употреба и монтаж, като могат да се ползват у дома. Регулират се лесно според ръста на човек.
Необходими са само 7 минути на ден упражнения с инверсна лежанка, за да можете да усетите облекчение на болките в гърба и кръста.
Инверсните лежанки облекчават мускулните схващания, подобряват гъвкавостта на тялото, намаляват налягането на нервите, подобряват общия тонус и кръвообращението, намаляват стреса.

Също така облекчават симптомите на заболявания на опорно-двигателния апарат. Това са дискова херния, дископатия, стеноза, чийто симптоми могат наистина да влошат качеството на живот, ако не се лекуват.