Основана преди близо 100 г., японската компания DAIKIN INDUSTRIES LTD. е един от първите производители на климатична техника. С пълно право е смятана за корпорация, законодател на световно равнище в сферата на климатизацията по отношение на разработка и серийно производство.

Моделите на Daikin днес наброяват над 3200, включващи климатици за бита и промишлеността, системи за централна климатизация, конвектори и др.

В продукцията си компанията внедрява нови технологии, една от които е тази за пречистване на въздуха, отговаряща напълно на потребностите на хората с алергии и астма.

Стремежът на японския лидер да осигури на потребителите си безкомпромисно качество и максимален комфорт с ниски разходи на електроенергия е реализиран във всеки климатик Дайкин .

Климатизация с Daikin – ефективно и надеждно решение

Превърнали се от лукс в миналото до стандартна необходимост днес, климатичните системи са струваща си инвестиция не само за индустрията и бизнеса, но все повече и за бита.

Сред многообразието от марки и модели климатици на пазара, Daikin е решението, което ще задоволи всичките ви очаквания относно ефективност, температура, надеждност и дизайн в най-висока степен.

Висока енергийна ефективност

Сред предложенията на Daikin са икономични климатици за охлаждане и отопление от среден клас А+ до висок А+++.

За високата енергийна ефективност допринасят не само принципът на работа на уредите, но и различните енергоспестяващи функции:

  • Енергоспестяващ режим

При отсъствието на хора в помещението, сензорът за присъствие превключва на енергоспестяващ или икономичен режим и се потребява до 80% по-малко енергия.

  • Икономичен режим

С него се намалява количеството на консумираната електроенергия, за да се използват паралелно и други електроуреди.

Потреблението става с 25% по-ниско с автоматичното почистване на филтъра. За по-висока енергийна ефективност допринася и екологичният фреон R32.

  • Режим „Изчакване”

Преминаването в този режим спестява с до 80% от консумацията на електричество.

  • Функция „Отпуск”

При по-дълги отсъствия функцията дава възможност за поддържане на вътрешна температура на желано ниво с минимален разход на енергия.

  • Нощен режим

Работата в този режим чрез поддържането на постоянна температура не позволява  прекомерното охлаждане или затопляне, което също пести енергия.

Безшумна работа

Новите серии климатици на Daikin са още по-тихи и са на практика безшумни, като нивото на шум е до 19 dB. Ниските нива на шум се постигат поради плавното преминаване от един към друг режим на компресора.

Комфортни температури

Не само климатиците от серията Comfora, но и всички климатици Daikin работят безупречно и при ниски температури – до -15°С, и при много високи – до +46°С.

При задаване на комфортен режим въздухът се насочва нагоре или надолу, в зависимост от това дали става въпрос за охлаждане, или за отопление.

За да не се допусне течение в този режим, в началото подаването на въздуха става хоризонтално, вентилаторът работи на ниски обороти, които след затопляне се настройват по желание.

Други режими, при които климатикът Daikin осигурява комфортни температури, са режимът за работа на висока мощност, автоматичното превключване от един на друг режим, лъчистото отопление чрез излъчването от панела на вътрешното тяло, бързото загряване и др.

Дайкин – японското чудо

Грижа за въздуха

Всички климатици Daikin притежават сребърен филтър за домашен прах и алергени и филтър с титаниев апатит за прахови частици и неприятни миризми. Уредите от най-висок клас използват системата Flash Streamer. При нея влизат в действие електрони, които чрез контакт с различни алергени, вируси, плесени, бактерии, вредни химически вещества и др. ги разграждат и унищожават, премахвайки също и неприятни миризми.

Самопочистващата функция на климатиците Daikin позволява изхвърлянето на натрупаната по филтрите мръсотия чрез конденза.

Освен да филтрират въздуха, климатиците могат да контролират влажността в режими „Овлажняване” или „Изсушаване”, без това да се отразява на стайната температура.

За да може всеки един потребител да се наслади на екстрите на климатици Daikin по отношение на температура на въздуха и ниво на шум в отоплителен или охладителен режим, контролът на отделните функции е много важен.

С климатици Daikin – повече контрол

Понеже климатиците Daikin са едни от най-икономичните, тяхната висока енергийна ефективност дава възможност и за повече опции за контрол.

  • Дистанционно управление – безжично и жично

Настройките на климатика може да правите лесно и удобно по два начина. Единият е с дистанционно безжично инфрачервено управление, което е с LED дисплей, а другият – с жично управление.

  • Онлайн контролер

Чрез инсталиране на приложение можете да осъществявате контрол над климатика от вашия смартфон или таблет, като някои модели климатици изискват и WLAN адаптер. Така става възможно да програмирате работата и температурата на уреда отвсякъде и по всяко време.

Ефективните решения за отопление и охлаждане, които предлага Daikin за всеки дом или бизнес, са разнообразни и успяват да задоволят всякакви изисквания със своите иновативни технологии за управление. Непрекъснатият комфорт, ниските шумови нива, икономичното функциониране и дългият експлоатационен живот на климатичните системи Daikin са само част от достойнствата на марката, превърнали я в символ на перфектно японско качество.